Lasse Berglund

Helgen v 29 ska jag och mamma åka upp med varsin häst och tävla i Kalmar.
Sedan ska jag åka till Lasse Berglund med Wizard. Ska bo där i en vecka och rida och träna.
 
Hoppas på att det blir roligt, givande osv. 
 

Jeangen 120

 

JOY 120

 

FUL FIN PONNY

Wizard visade inte sin vackraste sida idag!
 
 
 
 
 
 
 

FINIS

'
Fina Jeangen! Seger i 120. 
Fick en väldigt bra runda och en grym tid. Hon hoppade bra, och det började gå fortare och fortare på slutet!
Men hon var finfin... Filmer kommer någon annan gång! 

Cp app!

Försöker skriva ett inlägg! Men appen fungera inte riktigt, blir fullkomligt galen på det! 
 
Så Jaa det får bli som det bli! /Alida
 
 

rida och tvätta!

 
Idag ska jag försöka sitta på Lady och så tvätta Wizard. 

Trevligt!

Jag kom precis kommit hem från ''Horse Camp''.
Har haft 3 otroligt bra och lärorika dagar.
Jag är jätte nöjd med båda mina ponnyer som har gjort väldigt bra ifrån sig.

Det har varit otroligt trevligt. Det som har varit roligast är nog att det har varit en så bra sammanhållning mellan tränare och ryttare då alla åt mat och fikade tillsammans.

Att jag är så hes att jag knappt kan prata gör inte så mycket, roligt har jag haft det iallafall. Skriver om träningarna och syftet med de osv. Ikväll när jag packat allt inför Vetlanda..

PUSS/ALIDA

en till

tänkte börja blogga klokt på den andra bloggen nu när Alida ändå kommer vara borta i 2 veckor. Jag kommer försöka göra något inlägg här också, men till dess kolla: 
emmaemma.blogg.se
image description
puss/E

lever!

Tänkte bara tala om att jag lever. Har inte riktigt hunnit med bloggen!
Har liksom satt mitt liv före bloggen.


Och nu har vi fått sommarlov! Och då borde jag få mer tid? Fast nej, har väldigt lite tid över nu i 2 veckor frammåt..

Ska träna för Lasse Berglund Idag, imorgon och på onsdag.
På torsdag åker jag till vetlanda och ska tävla med Wizard.. Kommer hem söndagnatt.
Och nästa torsdag åker jag och dunet till Tingsryd och tävlar. Sedan ska jag stanna vid min kusin i 4 dagar.
Det låter inte  som så mycket men eftersom det är många dagar som går bort så blir det fullt upp när jag väl är hemma.

Sedan har jag faktiskt inget speciellt planerat.

PUSS / ALIDA

ARTON

Idag fyller jag 18 år och det är såhäääääär skönt!
Började dagen med ett besök vid tandläkaren och sedan vid 13 kom släkten hit för att äta smörgåstårta och även vanlig tårta. Riktigt mysigt var det!
Enda hästiga presenterna jag fått är ett schockemöhle-täcke (orange), sånt som Alida har! Och sedan ett par Veredus-skydd :)))
Juste, jag fick en dator också! soooft :D
Nu ska jag vila, ikväll väntar nämligen UTGÅNG!! :D :D
Puss/E
min bästa

Gårdagen

Igår var det full fart och vi var iväg från kl 15 till typ 22.30, så det blev en lång dag med hästar.

Vi började med att åka till kliniken för återbesök med Curra. Hon fick duscha innan för att "om hon är fin kanske hon är frisk". Det funkade dock inte fullt ut utan hon var ännu lite knackig på volt. Böjprovet var nästan bra, men som sagt var det longeringen det syntes mest på. Det var en klar förbättring, men hon var inte helt 100 än..
Vi ultraljudade sidoligamenten och såg då att de på insidan av höger ben var lite uttänjda. Typ som att hon vrickat sig. Dock tar det lång tid att läka och veterinären ville behandla hovleden också. Sagt och gjort, behandlad hovled och återbesök om en måndag.... Hon får dock börja skrittas från ryggen på lördag :DDDD

Sedan var det direkt hem och byta häst. Joy skulle på hoppträning i Garda! Kastade på henne och in med grejerna i skåpet sedan full fart. Stannade till 2 min och köpte kvällsmat i Roma..
Träningen gick iaf hemskt bra. Joy har utvecklats otroligt snabbt och det känns verkligen vad hon gillar att hoppa! Hon var lugn och lyssnade jättebra på mig utan att bli arg. Red på ett tvådelat gummibett och utan martingal och det var awesome. Hon tog bettet lagom utan att lägga sig på det och kom tillbaka jättebra för mitt säte. Tränade mycket på att galoppera genom svängen för jag plockar lätt bort galoppen och trycket där och samlar henne för mycket. Gjorde några gigantiska tabbar, men allt löste sig. Blev problem när jag klantade mig helt enkelt ;) måste träna bort när jag får panik och bara gasar på hindret........ Inte alls bra.....
Hon var iaf superfin och hoppade runda, fina språng. Hann dock inte åka hem och filmkameran :(
Det var iaf riktigt skönt att träna henne för Lisa, som känner mig och min ridning så bra! Nu vet jag verkligen vad vi ska jobba på när vi ska hoppa i helgen :)

När vi kom hem bytte vi bara häst och åkte med Manne till Sindarve för att han skulle betäcka. Det var ett halvblod den här gången och hon var lite för stor. Men det gick rätt bra ändå! :) hon var riktigt klok och snäll som stod ut med honom ;)

Sist men inte minst lämnade vi av Manne i stalmet och mockade lite och sedan åkte vi hem! Jag var lagom trött om man säger så ;)

Nu ska jag vila, FÖR IMORGON FYLLER JAG 18!!!! /E


Dagens planer

Har varit och tagit ut hästarna i morse och nu har jag lagt mig i sängen igen. Är så sjukt trött och seg... Borde sola egentligen, men det är ju så varmt ;)

Idag ska Curra på återbesök vid kliniken (HÅLL TUMMARNA) . Är lagom nervös. Innan dess ska hon få bada och bli extra fin :) ryckte hennes man igår och nu har hon tofsar i också, så den ska ligga på samma sida.

När vi kommit hem ska jag rida Manne en sväng och ikväll är det dags för Joy att åka på hoppträning för Lisa :) sjuuuukt kul ska det bli!

Kanske blir en eller två mobilinlägg under dagen :) puss/E


SVAR

Stella:
Hur ser planen ut för Tiaras o Mannes framtid sen? Ska ni behålla dom eller vad ska ni göra? :)

Svar: planen är att båda ska säljas. Tiara ska säljas när hennes bebis är avvand och hon är igång. Ska försöka tävla upp henne lite innan, så hon är i toppform när hon säljs.
Manne ska också säljas och gärna snabbt, även om vi inte har bråttom att bli av med honom. Känns lite extra viktigt att han kommer till ett bra ställe iom att han är hingst :) men som sagt ska båda säljas :) /E

Manne+Tiara=


Klant

Idag gjorde jag en gigantisk tabbe... Glömde sätta i saken på tvättmaskinen som släpper ut smutsvattnet i avloppet, så därför rann allt äckelvatten inne tiaras box... Den som precis blivit mockad var bara att göra om.. Fick ta ut den största delen av boxen. Haha :( det verkligen stod vatten i boxen!

Här har jag tagit bort lite halm för att få ut vattnet. Det var mycket vatten! /E


LITEN EMMA

Emma Nilsson - Brake O´day
Täby Galopp 2007. MHPC-final

Planer

Ikväll ska jag rida M och Joy. Curra ska få en promenad också :)

Med Joy har jag tänkt lägga fokus på galoppen för vi behöver verkligen träna på att hon ska vara rund även i en större galopp. Hon är jättefin i "inomhusgaloppen" och blir lite för spänd i "utomhusgaloppen", så det måste vi verkligen jobba på. Hon släpper även bettet rätt lätt så idag tar jag nog stången så hon ska våga söka sig neråt och framåt :)

Manne ska bara skritta, så det passet är inte så komplicerat :) Samma med Curra, fast för hand..

Nu ska jag tagga stallet framför gossip girl! Puss/E


Kalmar HSK

Visste ni att Alida är i Kalmar och tävlar med Dunet och Wizard?? Idag har hon kirrat en andraplats med W i msv b! Inte så illa pinkat!!!!
Imorgon kommer debuten i msv A!!!! Ihihiihhiih ni kan göra som jag och kolla resultat på equipe.com :) håll tummarna precis för henne i imorgon! :)


2 söta bilder


Min hund, han kan han

Nu är mamma och Amanda i Sthlm och flyttar hem Amandas och jonathans saker. Jag och Rocky är alltså ensamma. Eftersom rizza inte lever längre kan inte Rocky vara ensam när jag åker till stallet (han sitter bara och ylar) så han får åka med mig på moppen! Måste se rätt kul ut ;)

Jag tror han tycker det är lite läskigt, för det tar ett tag att övertala honom att sätta sig där ;) har tyvärr ingen bild på det än, men kan försöka fixa det idag :)

Puss/e


Som vi väntat!

Inatt hände det vi väntat på hur länge som helst! Tiara fick äntligen sitt föl :) ett litet brunt sto med 4 vita ben och bläs! Supersöt! Hon är jättepigg och ganska kaxig, men åh vad söt hon är!

Namnet då.. Vi har funderat på Fairytale för då får vi med både lite Manne och tiara i namnet :) men jag tar gärna emot FÖRSLAG!!!!!!!!

Nu får vi se lite bilder :) puss/E

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3236128/images/2012/pic_205557056.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3236128/images/2012/pic_205557076.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3236128/images/2012/pic_205557078.jpg" class="image">


Fölvak

Som ni vet är Tiara dräktig. Hon var beräknad till den 28/5, men inte förrän de senaste dagarna har hon sett "klar" ut. Vi har fölvakat tre nätter (jag bara en natt med tanke på skolan) och nu är vi och kollar henne ca var 40 min.. Det är inte det roligaste men det måste göras.
Curra och Joy är jättesura för att de måste följa med in lite tidigare och hålla T sällskap i stallet :)

Just nu händer inte så mycket mer i mitt liv.. Vad vill ni läsa om?? PUSS/e

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3236128/images/2012/pic_205416475.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3236128/images/2012/pic_205416475.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3236128/images/2012/pic_205416517.jpg" class="image">


besviken!

Och så var det så här med s1:an.

Jag provade den på Wizard och den satt väldigt bra på honom.

Jag tyckte verkligen inte om den. När jag gjorde vanligt arbete på marken så vinglade det mest. Och så kändes det som man satt 2 meter över hästen. Kändes som jag kom så långt ifrån Wizard. Fick ingen stadig ridning. Och över hindrerna så fick jag verkligen en dålig skänkel.
Jag som redan har svårt med att räta på mig när jag rider och i sprången sp blev det inte bättre utav att jag fick hjälp med det utav sadeln också!

Alltså fick ingen bra känlsa överhuvudtaget, jag nöjer mig fint med min Equipe sadel jag.
Fast det är på sätt och vis skönt att jag inte trivdes med s1:an för då behöver jag inte gå och sukta efter den.


Och så kom ihåg att det här var bara min åsikt om sadeln, den passade inte mig och min ridning helt enkelt.

/ Alida

Hejhej!

Känner att jag är riktigt dålig på att blogga nu för tiden.. Natten spenderades i stallet i en solstol.. Jag och Amanda satt nämligen och vakade på tiara som ska föla när som helst! :DDDDD Inatt slipper jag sova i stallet eftersom jag ska till skolan imorgon :( hah

Joy har gick superbra igår och hon bar sig super utan att springa iväg eller lägga sig på bettet! Hon var sååå fin! I förrgår var hon en riktig satmara.. Bockade, stegrade och var riktigt arg! Men efter ett bra tag blev hon superfin. Hon ville inte skrittjobba, eller öht ta bettet i skritten.. Men det löste sig efter ett tag och det gav resultat dagen efter! Börjar bli riktigt kär i den hästen :))

Borde plugga nu....... Ska ta tag i mitt liv. TÅRTKALAS IMORGON I SKOLAN! (Y) puss/e


100% felfri

Var med Roxan och Dunet på tävling idag.
Roxan gick LD och LC, Dunet gick LB och LB+
Båda var jätte duktiga.

I LD med Roxan var jag felfri och hon tycker att hindrerna är jätte töntig och små, vilket är riktigt skönt!
För då kan jag låta bli att rida LD på nästa tävling! Possitivt.

I LC var hon också väldigt duktig. Kom lite nära på några språng men gör sitt jobb riktigt bra.
Var alltså felfri i båda klasserna, duktig ponny!
120602-24

I LB med Dunet var jag dubbelnolla och fick bra flyt osv.
Hade snabbast tid så jag vann klassen.

LB+ var en A:1/A och jag var felfri i grunden. Sen var jag sist ut i omhoppningen och det var 1 felfri, och hon hade missat en sväng och den tog jag så då var jag några sekunder snabbare. Och van alltså den här klassen med.

120602-216

Ursäkta om det här blev et VÄLDIGT rörigt inlägg. Försökte iallafall skriva ihop något snabbt innan jag somnar.

Kan ju iallfall skriva lite seriöst att jag är nöjd som fan med min och mina ponnyers insats idag.
4 av 4 nollor är inte så dåligt.

/alida

RSS 2.0