GALA

Nu ska jag göra mig iordning inför galan som är ikväll. Jätte roligt, fast jag trivs bäst i ridkläder ändå.. haha
HAHA../A

Hur mycket orkar man!?

Varför sätter jag mig upp i sadeln dag efter dag? Varför tröttnar jag inte?
Vad är det som är så roligt?
Varför deppar jag en dag efter motgång, sedan kör jag bara på hårdare.?
Varför? Varför? Varför?

Jag tror att det är frågor som många ställer sig.
Jag har gjort det, och jag har inga svar på frågorna.

Ibland tar allting emot, jag blir ledsen. Nästan okontaktbar, vill inte dela med mig av något.

Egentligen har jag ingen anledning till att vara ledsen, jag har fina vänner som ställer upp för mig.

Jag har mina föräldrar som betalar båten till fastlandet, de betalar allt kör på mig till tävlingar och träningar. De hjälper mig med ridningen. Utan dem klarar jag inte av alla de krav som livet ställer.

Jag har otroligt fina ponnyer, de ger mig en match varje gång de ska arbetas, men det får jag leva med. Eftersom att jag inte har skaffat mig lätta ponnyer.

Istället för att bara sätta mig upp på en ponny som bara är att styra runt, har jag lärt mig rida och utbilda. Det har jag bara mina föräldrar att tacka för.

 

Men ändå fattas något, det är något som jag inte riktigt vet vad, kanske är det så att man aldrig blir nöjd, att det alltid kommer vara något man saknar.


Men vad är det som är så speciellt med ridningen, endel kan kämpa som dårar och inte få ut något av det. Andra gör inget alls, och får ändå seger efter seger. Vad är rättvist och vad är inte rättvist.


Det som får mig att sätta mig upp i sadeln dag efter dag.

Det är nog bara mina hästar jag kan tacka för.


Jag tycker känslan man får när man rider är så härlig, när man inser att allt arbeta man lagt ner har blivit till något bra.

Man kan sitta och trimma i timmar utan att tröttna, man får koppla bort allt som tynger en..

Kanske jag är töntig när jag säger att mina hästar är mina allra bästa vänner. Men det är dom.



Om man verkligen vill något så ger man inte upp, men hur länge orkar man kämpa?

Och hur många motgångar orkar man, innan man ger upp. Hur länge orkar man ta ansvaratet som ridningen lägger på en. Jag vet inte, jag har inga kloka svar.. Bara att jag vill nå mina mål, och att jag har chansen, right now!




När jag började skriva det här inlägget kände jag mig trött, besviken, ledsen och sårad.

Men efter att jag skrev insåg jag att jag har så mycket som jag inte alltid uppskattar. Och det finns även mer som jag måste uppskatta. Och jag måste börja leva livet nu, jag kan inte bara vänta på att livet ska börja.



jag vill!

Jag vill skriva något intressant inlägg, men har ingen idé. Och det stör mig väldigt mycket..
Well well, ska nog gå ut och rida någon utav mina unghästar. Slippa tänka på allt jobbigt...
Bara få rida. Och stänga in mig i min egen värld..

Puss/A

Underbara saknade ponny!


TV

Nu tänker jag gå upp och sätta mig vid tv n eftersom jag aldrig brukar sitta där.
För jag brukar bli så irriterad på alla reklamer, och dåliga filmer.. Haha
Men hade tänkt att jag skulle plåga mig igenom det ikväll!
Hörs, puss A

Skolan

Sitter i skolan och har svenska. Håller på att skriver reflektioner om en gubbe, Aaron Beck om ni vill kolla upp honom närmare. Intressant kille faktiskt!

När vi slutar ska jag ta bussen till visby, träffa min fina Jennie, sola lite och åka hem. När jag kommer hem ska Joy tömköras, jag ska prova iaf och Curra ska joggas lite. Manne ska nog få skritta en sväng, eller tömköras.

Förhoppningsvis kommer jag hem från Visby liiiiite brunare än jag är nu iaf. Är riktigt blek :( dåååligt. Nu ska jag fortsätta jobba och trycka i min några fler Riesen, GOOOOOTTT!

PUSS/E


den här kan inte visas för många gånger!

mihihi

Lovisa om Hoppträning:

Jag vill höra mer om dina nya hästar! :D <3

Anonym om Hoppträning:

Har du köpt joy??

Svar: Jag har inte köpt Joy. Skriver mer om mina hästar senare! :) Vill att alla papper ska vara påskrivna innan jag presenterar dem närmare! Kan säga att båda är e Cardento, så det är lite kul :))

Puss/E


beslutångest!

Har väldigt mycket att tänka igenom nu, dels hur jag vill lägga upp den närmaste månadernas tävlingar.
Och vad jag vill göra med mina hästar, skolan. Jaa massor, som fylle mitt huvud

Men tror jag har bestämt mig med tävlingarna nu iallafall, ska bara tänka lite till.. Haha! sjukt velig är jag!
/Alida

POWERWALK

Nu ska jag äta snabbt och sedn gå till Curra och ut och gå en stund med henne i rask takt. Ipoden följer med som vanligt och nu jävlar ska jag pumpa rumpan i mina easytones! TAGG

PUSS/E


På lektion. Tralalala, vad jag vill hem oc...

imag0501 (MMS)

På lektion. Tralalala, vad jag vill hem och sova. Och sen rida, utan att ha ont i huvudet. Haha vilka krav..;)


Hoppträning

Gick riktigt bra på hoppträningen idag

Började med Joy som tyckte det var sjuuuukt kul att hoppa. Jag behöver jobba mycket basic grejer med henne och det märktes idag. Så fort hon tyckte det blev jobbigt började hon bocka och hon tyckte det var jobbigt att ställa igenom, spec till vänster. Vi började med att hoppa på serpentinbågar, och det var bra för henne. Dock blev bockig efter hindrena och jag fick trycka på henne. Det gäller att ha henne DÄR och inte lite här och var så att säga. Hoppade en bana på typ 90 cm i slutet. Vi måste jobba på lydnanden också, men det kommer :) Var riktigt fin på linjerna men rann iväg ganska mycket efter. Det kommer nog bli riktigt bra med henne, ska bara komma ihop oss och stärka henne!

Efter Joy var det Curras tur. Förra lektionen hade jag hissbett på henne men idag provade jag en vanlig stång, som jag egentligen har på Manne. Hade även mitt The Difference-träns på henne och hon var såå fin! När jag tog en halvhalt så släppte hon inte ryggen utan hon "spände bågen" så det var awesome. Hoppade en bana på 110 på slutet och jag måste bli klar tidigare så det inte blir så jobbigt med de relaterade avstånden. Hon har nämligen vädigt lätt att flyta iväg och så det går fortare och fortare. Kändes iaf super på slutet. FIN HÄST! passar mig som handen i handsken typ! 

har planerat in tävlingsdebuten med Curra också! På långfredagen ska vi nämligen på tävling i Havdhem där vi kommer hoppa 1m och 110 cm! Kul kommer det bli :D

Filmkameran fick stanna hemma idag... PUSS/E


FinManne får stå för bilden


Träna

Idag ska jag hoppträna Curra och Joy för Hillevi. Rider kl 12 och 13. Skönt att ha kvällen fri :) Lägger upp filmer från träningen sen.

Puss/E

kan ge er en liten teaser.... filmen är från när jag provred Joy i typ oktober. Dock har hon förändrats rejält sen dess.. Nu är hon en liten muskelknutte :)

RIDA RIDA RIDA!

Ska ut och rida Roxan nu, kanske Attention och Puckot oxå..
Nu ska hon igång igen och bli lika fin som hon var våren 2011

MOT STALLET!

Nu ska jag dra mig mot stallet. Joy, Manne och Curra ska ridas. Mysigt tycker jag. Dagen i skolan har varit mycket bra! PUSS/E


en liten tönt i skolan!

NÖJD och TRÖTT!

ÄR hur nöjd som helst med helgen, eller jag var dethela vägen tills vi åkte från tävlings platsen, för sen blev allt kaos!
Orkar inte berätta nu då jag håller på att somna, hehe..
Wizard & Loke som pussar på varandra!
PUSS/A

På plats!

imag0445 (MMS)

På plats!


Packapackapacka

Nu är det full fart som gäller. Mamma hämtade mig i skolan nyss och här är jag nu! Ska bara packa alla mina grejer för sedan bär det av mot stallet och det sista ska fixas! Härligt att komma iväg lite. Är faktiskt lite taggad nu.. haha. Vi får se hur det blir med det sen. Hoppas Manne också är taggad, så han hoppar!

HÅLL TUMMARNA FÖR OSS!! PUSS/E


tårar!

20090816-364.jpg - Alida-Lillemons Surprise
20090816-365.jpg - Alida-Lillemons Surprise
hela laget.jpg
Finner inga ord! Har inte en blekaste aning om vad jag ska skriva. Är otroligt ledsen då jag fick veta idag att min förra ponny "Prisse" hade tumörer i ryggen. Vilket ledde till att de fick ta bort honom, då de inte hade något val. För att det gick inte att laga. Som jag förstod det. Så just nu finns det ingen glädje, endast sorg!

Alla minnen med honom dyker upp igen, glädjen och sorgen vi har kämpat oss igenom tillsammans. Ärligt talat om det inte varit för honom hade jag inte ridit längre. Då han var så otroligt snäll, och jag precis ramlat av och knappt vågade rida. Jag hade ramlat av en ponny jag provred. Han bockade och jag ramlade av och landade på huvudet och gjorde en volt så min nacke böjdes helt fel. Efter det var jag riktigt rädd ett tag. Men vi fixade det tillsammans. Prisse ville jag ha vid första ögonkastet, då han låg ner i boxen när vi kom. Jag gick in i boxen och klappade honom och han låg kvar, den känslan var så perfekt för mig.

Just nu kan jag skriva 1000 minnen, både lyckliga och misslyckade. Men tänker inte skriva mer just nu.
Känns som att kvällen kommer ängnas åt att fortsätta gråta åt de här ändå!


/Alida

FULL FART

Idag har det varit full fart. På förmiddagen tvättade jag bilen och transporten medans Mamma mockade och fixade :) De blev jättefina :D
Sedan var det dags för lunch och då tog jag även en powernap. Sedan åkte jag och mamma till stallet och då RED JAG PUTTE! TRAVADE HONOM FÖR FÖRSTA GÅNGEN på lina!! :D Mamma longerade honom och jag höll i mig! :) Han var så himla duktig. Blir så stolt över honom!







Efter det red jag ut Manne en sväng. Full fart var temat. Galopperade sjukt mycket och snabbt som fan. Han tyckte det var riktigt kul! Gasade som fan och jag fick knappt stopp! U N D E R B A R T!

Sedan åkte jag hem och hämtade mat för att sedan åka till Cathrine. Där var det full fart och vi gjorde i ordning båda Tim och Curra. Sedan åkte vi till sanda då jag skulle träna båda för Hillevi. Började med att rida Tim. Tim är en liten cponny som jag red endast för hans ryttare är nyoperarad och inte kunde göra det själv. Det roligaste med honom är att han ALLTID hoppar, så det är bara att gasa, som man behöver göra på honom. Gick iaf jättebra och vi gasade oss igenom allt. FULL FART så att säga.

När Tim var klar var det dags för Curra. Curra är ett 7-årigt sto e. Cardento. Hon heter egentligen La Córacon och ägs av Cathrine. Tanken är att jag ska vara fodervärd åt henne ett tag, men ingen är spikat än! :) Det gick iaf superbra och hon är ju så himla fin. Hon tyckte nog det var lika kul som jag gjorde, alltså riktigt jävla kul om man nu får säga så. Hoppade en 3-kombination med bara oxrar som var lite kort så de var tvungna att arbeta klokt och även en serie med 3 studs och sedan en 2-kombintion. På slutet hoppade vi även något konstigt över typ några gigantiska tejp-rullar! Det gick bra iaf :) Är riktigt nöjd med lektionen :)

Kommer kanske film imorgon! Nu ska jag sova för imorgon händer det grejer!!!! PUSS/E

Svar

Annie om om och men:
Är han sådär dum på träningar också eller är det bara på tävling?

Svar: Han är bara dum på tävlingar. Har endast bråkat någon enstaka gång på träning, därför det är så svårt att komma åt honom..


Kom precis hem!

Måste ut och rida både Dunet och Wizard nu.!
Eller jag får se vad jag hittar på med dom. Måste iallafall arbeta båda.
Bild från den bästa rundan i Msv jag någonsin gjort!

Skulle..... men jag...

Jag skulle skriva ett inlägg igår, men jag somnade i soffan på mamma, som också somnade! haha Och sedan väckte pappa oss vid typ 23. När han vaknade igen. Haha kändes bra att hela familjen strange sov framför teven..
Iallafall mina hästar gick sjukt bra igår.

Jag började med Wizard, fick börja med att plåstra om honom då han hade trampat sig.
Men han hade inget ont så jag kunde rida ändå.
Jag skrittade honom väldigt länge, och arbetade igenom han i skritten, när han var med för alla hjälper började jag trava och gjorde mycket trav på rakt spår, och serpentinbågar, volter, flyttor, ställa utåt med huvet och inåt.

Han var så fin och var med på alla hjälper, var väldigt avslappnad.
Jag galopperade bara väldigt lite på slutet, då han blir lite mer taggad. Men försökte iallafall med att ha lite större galopp än vad jag brukar ha, men ändå ha kontroll på honom. Och det gick riktigt bra.

Haha jag vände mig om och skulle ta mina handskar, och då stack han ut.
Men som tur är han ju ponny så en hink med mat fick han att stanna tvärt. haha söt ponny!

Sedan arbetade jag Hermes, och jag travade på honom.! han var jätte duktig..
Men inget mer om han..

Dålig kvalite på bilden, osv. det är iaf hermse på bilden och lite utav stallet..

Dunet hon var helt otroligt fin. Hon har aldrig gått så här bra som hon gjorde.
ÄR så fruktansvansvärt nöjde med henne. Jag fick en riktigt bra galopp, fick henne att gå i form och en rund galopp istället för en så studdsig. Och hon var så fin, hon har aldrig varit såhär fin.
Jag red henne med gough, vilket hjälpte till mycket. Men hon var lika fin när jag släppte på den.!

PUSS/A

om och men

Efter många om och med har vi bestämt att Manne får åka med till Runsten i helgen. Efter tävlingen i söndags då han bråkade i båda klasserna kändes det inte så kul att åka iväg nämligen. Men jag tänker starta en LB på lördagen och går han dåligt då så får han inte tävla mer utan jag kan ju rida honom i ridhuset där vi bor då ist. Men men. Om han bråkar finns det stooor chans att vi ska göra honom till dressyrponny. Han är så himla fin i kroppen nu, finare än han någonsin varit och vi har kolla igenom hela honom så det sitter bara i huvudet. Därför känns det inte som någon idé att försöka traggla med hoppningen om han ändå inte vill liksom, trots att han tycker det är kul oftast. Blir så himla ledsen på honom bara.

För ett år sedan var han kung.






BLOGG

Har skaffat en blogg med min lillkusin ikväll.. Haha :) 10 bast och redan blogg, bra grej! Kolla in den iaf ;)

eliasochemma.blogg.se! KUNGLIGT!

Puss/E


snygg alidi



hittade denna vackra bild på min kära alida. visst är hon bedårande?

Never give up, even though everything feels like it is against you!

Bara att ta ett djupt andetag. /A

besviken!

Är så himmla besviken på dagen, tror då att både jag och Emma är besvikna om inte Emma lite mer..
I första klassen med Dunet som var en LC/90cm.
Hon var jätte pigg, lite halvt tokig. Framhoppningen var kanon. Inne på banan innan jag startat skulle jag stanna så att jag inte skulle vara ivägen för ryttaren innan mig, och då ställer hon sig rakt upp, och sen nockar hon mig, så har lite ont i käken. Men vafan inget att gnälla över.

Iallafall så när vi kom på 1:an hade vi inte klok galopp för hon skulle mest studdsa.. Så vi kom i korsgalopp mot tvåan, och hon var jätte kort så hon rev 2:an. Sen fick vi upp galoppen och hon var jätte fin resten utav banan.

I andra klassen en LB/100cm, så var hon lite piggare inne på banan, men gick framåt och inte uppåt iallafall.

Fick jätte fina språng och i omhopningen fick vi ett ner, vilket jag tyckte var lite konstigt då hon knappt var i bomen.
Menmen, hon var faktiskt fin. Och vi kom på en 4:e placering. Är nöjd med rundan.

Med Wizard i LA/100cm.

På framhoppningen var han super fin, hoppade hur bra som helst.. Och hinder 1-7 var han jätte fin på, men sedan skulle jag vända upp på kombinationen ur sväng från insläppet, och i hörnet stod ryttaren som skulle rida efter mig.

Och då blev Wizard direkt en magnet mot andra hästen såklart! Så han stannade på 7a. Sedan skulle jag rida på igen och då stod ryttaren kvar så då började han bråka och skulle sparka bakut och en massa.
Men kom över och i mål. Han var ruskigt fin på de andra hindrerna iallafall.

Sen är det ju synd att han inte klarar av sånt där som hände idag. Men det är ju hans grej och det vet jag om.


Till nästa klass en LA+5/105cm.
Det var exakt samma sväng upp mot kombinationen, och då tänkte han inte ställa upp. Så det var stopp, stopp, ut.. Är jätte besviken, och arg för jag vet att om ryttaren inte stått där så hade det gått bra.
Men det är smällar man får ta. Är reserv till elitlaget i helgen.

GODNATT/A

I'm sad, hurt, angry, mad, disappointed.

ingen kärlek här inte.. kanske lite till Dunet. /Alida

30/8






jag lääängtar. älskade Coldplay

hinner inte

hiner inte skriva om tävlingsdagen nu.. måste sova ska upp tidigt imorgon.
PUSS/ A

tävlaaaaaa

Imorgon är det Mannes tur att tävla och kul ska det bli! Han är inne i en bra period just nu. Känns som vi höjt vår lägstanivå på hemmaplan nu lite, vilket är grymt! Han ska hoppa LA och sen om vi vill, så blir det LA+5. Men det beror på hur allt känns :)

Nästa helg är det fastlandet som gäller och första elitomgången. Kul blir det!

Nu ska jag sova... Puss/e


fina du

hemma

tänkte bara avslöjja att Alida var GRYM idag och fick med sig två rosetter hem idag med Jeangen! Ett och tvåa :D DUKTIGA. mer får hon berätta själv, nu ska jag till stallet!  PUSS/E


1.10 + 1.20

Idag ska jag tävla Jeangen i 1,10 och 1,20.
För mamma är på fastlandet på någon ridsportsmässa tillsammans med sin chef..
Jag red Jeangen igår så det ska gå kanon idag! För det gick så otroligt bra igår!hehe


Och imorgon ska jag ha med båda ponnysarna, och det är även uttagning inför elit omg1.
Eller det är bara ett preliminärt lag.
Vet inte om jag kommer bli med, men hoppas på det för Wizard har varit så fin på sista tiden och vi ska hoppa LA och LA+.

Och med Dunet ska jag hoppa LC, LB. Tror att det kommer gå bra det med, för hon har varit jätte duktig den här veckan. Och det har bara gått framåt i vår utveckling tillsammans!

Funktionär.

Idag ska jag vara funktionär på min klubbs tävling. HOPPTÄVLING. Idag är det stora hästar som gäller och jag ska vara banchef, så det är där ni hittar mig, om ni skulle leta! Bra grej. Lite motigt att gå upp när alarmet ringde kl 06.25 bara... Hästarna är iaf ute i sina hagar, dock inte glada på oss eftersom de inte hann äta upp sitt morgonkrafftfoder... haha :)

Oj, vad det här spårade.. jag borde nog gå och lägga mig igen, hihih

puss/e


morgontrött putte?


såhär känner jag mig nu..... mör.

dressyrponny?

Manne har blivit så himla fin nu alltså! Idag gjorde jag samma som igår bara att jag satte mig ner tidigare och släppte stigbyglarna. Travjobbade honom mest och föraökte verkligen bibehålla samma stadiga takt och form utan att han hamnade bakom skänkeln. Lite jobb kan jag säga då han vanligvis vill gå och mysa och strunta i både hand och skänkel.. Men fin blev han, riktigt fin! Red honom i en högre form än vad jag vanligtvis brukar och han var riktigt fin. Gjorde några magiska travökningar och jag höll typ på att ramla av. Ska nog starta någon dressyrklass på honom! Det är ju bra för försäljningen också. Han var så himla fin verkligen. Åh så härligt

Puss/E



Faan! Prov idag på lag och rätt, hade helt...

imag0366 (MMS)

Faan! Prov idag på lag och rätt, hade helt glömt bort det. Men hoppas det inte är så svårt. Jag läser på nu, påväg till skolan. Haha, önska mig lycka till!


tre fina

Idag har jag ridit tre jättefina, underbara hästar!

Putte var först ut. Jag longerade honom först lite med stigbyglarna nere innan jag hängde mig på honom. Mamma tyckte han var så lugn så jag klättrade upp på honom typ direkt. Skrittade runt lite på honom medans mamma höll i oss. Han är så himla duktig! Skrittade lite på vägen och en bil körde sakta förbi oss när vi stod några meter från vägen och han var kolugn!!!! Sedan hoppade jag av och pussade sönder honom.

Efter Putte var det dags för Chelsea. Skulle bara känna lite på henne efter hennes kiropraktorbesök i förrgår.. HON VAR DÖFIN! Jättelätt i steget och mysig. Rund, pigg och underbar! Fick så himla bra känsla på henne!

När jag skulle rida Manne började det typ bli mörkt. Red honom på vallen över min hage i typ en timme. Red fram honom ganska snabbt och började galoppera ganska tidigt, som jag gör ganska ofta med honom. Han är lättare att få till arbete i galoppen när han är pigg och då blir passet bättre. Ställde mig upp i galoppen och lät honom rulla på och när jag sedan skulle samla ihop honom igen tog jag i med magen, la emot skänklarna och var mjuk i handen. Efter några gånger var han betydligt bättre och tillslut behövde jag bara spänna magen och möta med skänkeln! FIN HÄST. Efter det travade jag en bra stund utan stigbyglar, alltså satt jag ner. I början var han lite hängig i handen men sedan blev han fin och kom upp på bakbenen riktigt fint! gjorde några längningar i handen och fick verkligen spänna magen för att inte skumpa av. Riktigt nöjd med passet och jag gick typ på moln efter! :D

Puss/E


min kärlek

Lohman!

I början rider jag genom starten innan jag startar på första hindret.
Och så tappar jag stigbyglarna hela tiden, det är därför jag stannar mitt i filmen, för jag rättar till stigbyglarna.

haha håller på att ramla av varannat steg, men men ! Här är filmen på min första "riktiga" tävling.
Hade startat några centimeter hoppningar innan på min lilla A.ponny Micro men det här var min allra första lokala tävling dåra.

Kan ju säga att Lohman är 114 cm i mankhöjd. och att klassen är LD/60cm ;)

Och i slutet ser ni att jag ruskar på huvudet för att jag inte vill rida ett varv till.
När jag kom ut sa jag till mamma:

- Mamma jag ville inte slita på Lohman men det fattade inte hon.

Haha slita på Lille Lohman! Haha, han hade liksom orkat gått 1 varv till, för det var inte speciellt ansträngande för honom! Men jag ville som sagt inte slita på honom.

/A

LILLE LOHMAN!!


Någon som vill se min absolut första tävlings start!?

/A

snart!!!

Nu ska jag äntligen dra ut i stallet

Ska rida 3 hästar och tömköra 1.. Dunet, Wizard, och Puckot ska bli ridna. Och Hermes ska jag longera och tömköra.
Ronja från gotlandsryttarna är oxå här!!

 

Skriver senare! PUSS/A


Mysa

Som vanligt på onsdagar är vi lediga från skolan, eller vi har studiedag. Så det är niiiice! I helgen är det fullt upp, som förra. Därför passade jag på att ta en vilo-dag idag. Mamma är inte hemma heller, så det är väldigt lugnt här. I morse cyklade jag och slängde ut hästarna och gav dem mat, sen mockade jag en bajs i Chelsea box och då gick det upp för mig att jag bara ville slappa idag, iaf en stund. Åker till stallet med Mamma sen och rider och mockar.

Riktigt skööönt att bara ligga i sängen nu på förmiddagen. Tänkte att jag skulle försöka hinna plugga och städa mitt rum lite också. har KAOS i rummet, som vanligt..

Nu ska jag nog äta någo gott, om jag hittar något! kanske lite glass? mums! PUSS/E


humlis

måndag-tisdag!

Måndag-
Red bara 2 hästar och tömkörde 1, då jag inte hann med Wizard som jag oxå hade tänkt rida en liten stund.


Lyckades oxå ramla/kasta mig, av! haha, det var Puckot(Pocahontas) som hoppade och slog med frambenen hela tiden för att hon inte ville gå framåt.
Hon har ett sånt JÄVLA humör den där damen!!
Iallafall så ställde hon sig rakt upp och det kändes helt seriöst som hon skulle gå runt.. DUM HÄST! Och då ramlade/kastade jag mig av. Men ställde mig på fötter med tyglarna i handen.
Och Puckot blev inte rädd, så det var bara att hoppa upp igen skritta ett varv och sedan vara klara.


Haha så Emma tyckte att inte gälldes då..

Sedan tömkörde jag även Hermes, han var jätte duktig, och ville inte stanna denna gång.
Ska nog sitta upp om någon dag.

Och så red jag Dunet, hon fick gå ut i skogen och arbeta intervaller. Hon blev arg och sparkade när jag la till skänkeln eftersom hon tyckte att det blev jobbigt!

Ful bild på DUNET!

TISDAG-
Var i skolan sedan åkte jag in till Visby och handlade lite kläder! Och jag hann med det på 30min.. För annars skulle jag inte komma hem. Jag hittade det jag behövde och sen åkte med bussen till mammas jobb.
Där tog jag slut på nästan hela mitt tillgodo.. Handlade ett par ridbyxor och en luva..

Och denna sweden luva, eller jag betalde den bara.
För jag har haft den på lån, då jag inte visste om den skulle passa.

Och så fick jag en ny jacka utav mamma, som jag ska ha hemma och rida med!
Typ en vår jacka.

PUSS/A

Hästfri dag?

Höll på att skriva att jag hade en hästfri dag, men icke sa nicke! Jag tog nämligen mitt förnuft till fånga och gick upp tidigt tidigt (05.40) imorse och cyklade till stallet för att mocka och slänga ut hästarna. Jag hann med att mocka alla boxar och cykla hem, duscha, äta frukost osv osv och jag hann med bussen! Duktig tjej :D

Idag har vi haft mysdag i skolan. Hade Skapande verksamhet hela dagen. Ny lärare och sååååå. Skönt var det iaf och vi gjorde "lära-känna"-övningar hela dagen. Fick X antal skrattattacker och krampen i magen var ett faktum. Det var så skönt att bara dö lite med klassen, det behövde vi inför resan! Efter skolan stannade vi kvar, gick och köpte fika och mat. Snackade mycket och på kvällen kom lite föräldrar då vi hade snack inför vår klassresa till Mallis om typ 5 veckor. Är RIKTIGT taggad också, sååå kul ska det bli :D

Nu ska jag mysa i min ensamhet. och svära lite över idrottsgymnasiet....

Puss/E



Skapande Verksamhet. jag är kreativ, för en gångs skull... haha


fr V. Idas bi, min höna/gås/fågel, Rogers häst/hund


BF10 går lös i utklädningsgarderoben. FULL FART


myser lite på Kneippbyn med BF.

YOU MAKE ME LIVE LIFE

~ NEVER GIVE UP ON SOMETHING YOU REALLY WANT.
.IT'S DIFFICULT TO WAIT BUT MORE DIFFICULT TO REGRAT

Checkpoint

duktig bebis på löshoppning! :D Putte är kung!

bilden är från film, därför så dålig!

Godnatt/E

DE BÄSTA!

Dagen började med att åka till Lasse-träningen med Dunet.
Hon var hur fin som helst, riktigt pigg för att vara Dunet.
Fick bra känlsa på jätte många språng, vilket känns skönt då det är tävling 2 helger i rad nu.
(mer om träningen i ett annat inlägg)

När jag kom hem åt jag lunch. Sedan red jag en sväng på banan med lilla Attention.
Hon var jätte duktig, men ville smita ut vid grinden flera gånger, även fast att den var stängd! haha gullig hon är

Sen höll vi på att gå omkull, hon skulle ruska på huvudet i galopp, då tappade hon balansen och snubblade, sprang några steg på knäna och sedan nosen i underlaget, så hon fick bokstavligen tugga grus..
Men hon skötte sig ypperligt efter den lilla händelsen!
Attention

Sen tog jag in Hermes, longerade honom för första gången.
Han var jätte lat, sprang inte framåt även fast jag hade longerings pisk i handen. Men han har ju inte förstått allt ännu. Men det kommer, han vet antagligen inte ett dugg hur man gör.

Efter det tog jag in Pocahontas, som inte har blivit riden sedan i Maj.
Hon tröttnade rätt fort på att springa runt på en volt. Så mamma tyckte att jag kunde sitta upp.
Det gick jätte bra att sitta upp. Vi skrittade bara några varv, och hon var som en lite mindre bebis än vad hon är.

Och när hon inte ville gå, så stegrade hon. Viftade jätte fint på frambenen, kan jag ju säga.
Pocahontas

Efter jag släppt ut Pocahontas i sin hage igen.
Och så tog jag in Wizard, eftersom han nog blev lite trött i rumpan från gårdagens träning så red jag honom barbacka, en 20 minuters mysrunda helt enkelt!

Nyfikna ponny!

PUSS/A

4 klara, Wizard kvar.

imag0347 (MMS)

4 klara, Wizard kvar.


Alltid bra att ha i hästhagen!!

gosmsphoto133147 (MMS)

Alltid bra att ha i hästhagen!!


MOT TRÄNINGEN!

Snart ska jag och Dunet åka till träningen!
Ska bli jätte roligt, hann inte rida henne igår när jag kom hem (hade Wizard på träningen), så jag hoppas att hon ska vara lite piggare!

PUSS/A

ÄNTLIGEN HELG!

Idag ska jag arbeta 2 unghästar, 1 inriden som ska sättas igång igen, och 1 som ska ridas in!
Sedan vid klockan 14.15 ska jag hoppträna med Dunet/Wizard för Lasse berglund.

Jag har inte bestämt mig med vilken ännu!

PUSS/A

humlan

jag saknar dig så himla mycket

Bloppis?

Vill ni att jag ska ha en bloppis här? :))

PUSS/E


Tömköra/longera x2

Har inte orkat skriva om mina pass i förrgår och igår.

Måndag

Började med Putte som endast håller på att lär sig att trava fint på volten. Han är faktiskt riktigt duktig och fattar att han ska gå på volten. Han var lite spänd och sprang lite väl fort, men han var duktig ändå.

Kexet var nästa på tur och hon fick longeras med snodd. Hon var jättespänd i början och mamma gick och stängslade samtidigt så hon tyckte det var lite läskigt också. Men på slutet arbetade hon jättefint i lååååg form, som hon tycker är svårt annars. Hon var riktigt fin på slutet!

När Alida åkte hem var det Chelseas tur. Jag tömkörde henne för första gången. Hon var lite spänd i början då jag började med att stå i mitten, som när man longerar. Sedan efter ett tag så gick jag bakom henne och frörsökte rakrikta henne. SKITSVÅRT är det. hon vinglade som bara den i början men sedan på slutet blev det bättre. Gjorde också skänkelvikningar några steg i taget och hon var riktigt fin. Hon kom liksom upp i formen på ett annat sätt när man tömkör än longerar. Kul att hon var så fin. Skrittjobbade henne bara.

Manne fick också ett skrittpass. Han blev lite arg då och då när han tycker att jag är jobbig med honom. Gjorde lite samma sak som med Chels, rakrikta och lite skänkelvikning. Som sagt blir han tjurig när han tycker att jag kväver för mycket av honom. Han var jättefin och sökte sig verkligen framåt, neråt. Dock var klockan ganska mycket så fick avsluta lite för tidigt eftersom mamma behövde åka hem. Men han var sååå fin!

Tisdag.

Jag var lite segare idag, så det blev bra två hästar som blev motionerade.

Putte var först ut, som vanligt ;) Han var lite trotsig igår.. Men det löste sig så klart. Putte blev riktigt fin på slutet. Han börjar söka efter stöd på bettet nu, himla skönt är det. Han har verkligen utvecklas mycket på sista tiden. Ska börja förbereda honom inför 3ås testet nu. Kul om han hade gått bra på det. Full fart! Idag ska jag sitta på honom :)

Manne fick gå ännu ett skrittpass.. Jobbade honom i kanske 45 min, så det var sjukt givande. Gjorde några fina skänkelvikningar och han lyssnade grymt bra. Jag har alltid tyckt att Manne bara är klen, men märker nu hur känslig han är, spec i munnen. Räcker med att jag kramar tömmarna och han ställer sig jättefint. Bra att det bara tog 3 år att komma på det ;) hah dåligt av mig! Han jobbade iaf jättefint med ryggen och kom till den formen som är så svår att få honom till i ridningen. Gjorde också några övergångar skritt-trav och trav-skritt, för att se om han saktade av med bakbenen inunder sig. Vi provade också att rygga. Han är duktig på att bara kasta sig bakåt, och inte rakt bak utan åt sidan. Tömmarna på sidan om honom hjälpde honom att vara rakare i kroppen och när vi gjort det några gånger så ryggade han nästan rakt och lugnt! :)) FIN HÄST!

Känner att jag blivit lite duktigare på att tömköra sedan jag och Elsa var och tömkörde vid Gerd och Leif Jansson på lovet. Det är riktigt kul att tömköra! :D

PUSS/E


Putte


Kexet


Chelsea


Manne

hoppträning ikväll!

Idag direkt efter skolan åker jag med bussen till ridhuset!

Mamma kör dit Jeangen och så hoppar jag henne, sedan bär det av hemmåt och både Dunet och Wizard ska få arbeta. Hade jag tänkt.

PUSS/A

HAHAH KUL GREJ!

Vaknade när mamma och pappa gick ut till hästarna, sedan somnade jag om.
Och när jag vaknade igen så kasta jag mig ur sängen och sprang runt som en galning, för att hinna fixa mig och äta frukost och massa..

Sedan upptäcker jag att klockan bara var halv 7, så det var liksom 1,5 timme kvar innan jag ska bli hämtad!

HAHAHA
PUSS/A

GODNATT

orkar inte skriva något nu. alla 4 hästarna var awesome! GODNATT

PUSS/E


SKALLEBANG!

Har så himla ont i huvet, så ska faktikst gå och lägga mig alldeles snart...
Mysig stund i solen
Har iaf haft en bra dag, skolan var seg och sista lektionen var inställd så jag gick till bussen, sedan fick jag reda på att jag har fått frånvaro, för att det kom en vikarie ändå. Det var helt KAOS!!! Blir så irriterad på våra handledare..
Hemma hos Emma var det SUPER mys! Antagligen så kommer hon skriva ett inlägg senare. HIHI!
Ha det bra nu!! PUSS/A
MIN ABSOLUTA FAVORIT

mysa

Alida kom hit efter skolan. JAG ÖVERLEVDE SKOLDAGEN, förresten! Vi har mysit lite och pratat en hel del och nu ska jag bara byta om så ska vi till stallet. Mina hästar ska longeras/tömköras idag, alla 4 :)

Ikväll kanske jag skriver ett utrustningsinlägg, OM NI SKRIVER VAD NI VILL LÄSA OM! :D

Puss/E


fler fula bilder, TILL AMANDA

Mannemannemaaaaaannnnnnneeeee

Manne va såååå fin! Han var sååå fin. Hade sån otroligt bra känsla ikväll. Det var bara jag och Maria i ridhuset, så mycket plats för oss själva. Jobbade honom först ganska mycket i skritt, flyttade honom för skänklarna och såg till att rumpan inte ramlade in hela tiden. Tänkte lite likadant i traven och gjorde också tempoväxlingar så han kom fram till bettet och tillbaka lika lätt. Riktigt bra blev det iaf.
I galoppen jobbade jag mest med att han skulle ta stöd långt ut på bettet innan jag jobbade på bommarna. La dem på 14 meter ist för 17, skrev fel häromdagen, 17 m blir 5 galoppsprång med bara bommar. Jobbade iaf på bommarna och gjorde 4-4, 5-5, 4-5, 5-4, och gjorde också någon 6-6. Så småningom ska vi bli bättre på detta så vi kan göra typ 4-6 utan att det är svårt! Men det får vi träna på :D Han var iaf jättefin och på slutet när vi gjorde 4-4 stannade han kvar mellan de sista bommarna utan att rusa iväg eller så.
Var så himla skönt att han väntade så bra och var så himla rund. När vi kortade till 6 galoppsprång blev inte ens galoppen 4-taktig. FIN HÄÄÄÄST! Kommer leva länge på det här passet..  När vi kom hem fick han massage och jag lindade han ben, så han är myysig i boxen nu :))


första dagen i skolan sedan 7 november eller något imorgon!!!!!!!!!!!! JAG KOMMER DÖÖÖÖ. godnatt

PUSS/E


full fart

Hjälp

Tänkte göra ett utrustningsinlägg om..... ja, det vet jag inte än! Ni kan gärna få kommentera vad jag ska skriva om ikväll! Hade varit mysigt, eller något! Nu ska jag äta lite innan vi far till ridhuset! :))

Skriv nu vad ni vill läsa om :D

Puss/E



longering

Hästarna fick stå inne lite länge idag då jag arbetade Kex, Putte och Chelsea innan de fick komma ut. Manne gick ut tidigt som vanligt :)

Började med att tömköra Chelsea. Satte den innersta tömmen ledande, alltså från bettet bak i gjorden. I början var han ganska spänd och låg lite för mycket på bettet. Efter ett tag bar hon sig själv jättefint utan att bli för låg utan hon kom upp i formen suuuper! Riktigt nöjd med henne. Galopperade inte med henne, utan travade bara. Underlaget var inte optimalt för galopp. Men som sagt jättenöjd med henne! Imorgon blir det liknande arbete från marken.

Kexet var nästa på tur. Hon var riktigt pigg och taggad. Först lyssnade hon inte alls på mig och sprang bara i full fart. Efter ett tag tog jag på en halsförlängare (för hennes hals är typ upp-och nedvänd. underhalsen är underbar, INTE) I början accepterade hon den väldigt bra och tjsaffsade inte emot så mycket. När hon blev lite trött blev hon tjaffsigare och tog varje chans hon kunde för att slippa jobba.. Men med tanke på att hon knappt gjort det här var hon jätteduktig!! Riktigt duktig till och med. Samma arbete för henne imorgon också.

Putte var sist ut och han har endast blivit longerad typ 2-3 gånger förut. Han har inte riktigt någon extrem framåtbjudning direkt så jag fick jobba ganska mycket för att få fram honom. Mamma fick hämta ett längre spö till mig också, haha. Han ville till de andra hästarna ganska mycket och satte sig på tvären ganska många gånger. Såg också att han är riktigt duktig på att stegra. Stod rakt upp utan att svajja eller så :( inte bra inte bra. Men efter det skötte han sig super och galopperade tom ett halv varv! Duktig häst. Han ska också jobba likadant imorgon :)

Manne ska till ridhuset idag. Ska åka hemifrån typ 16.30! Myyyyys!

PUSS/E


söt kex, alltid närgången

Dagens ridpass

Åkte som sagt till ridhuset med Manne och Chelsea. Manne var ett monster och Chels var en ängel!

Det märks att det börjar bli vår nu. Manne var överallt och ingenstans och det tog typ 10 min för mig att sadla honom ensam.. Mamma höll ju i Chels, så var tvungen att hålla i honom också samtidigt som jag sadlade. Han sprang runt och lyssnade inte ett dugg på mig. Sedan när jag började rida var han sjuuukt spänd. Mamma longrade Chels medans vi red och skoja inte vad han glodde på henne! Hur mycket som helst iaf.... Dumma hästen. När vi ridit i typ 5 min kom ett gäng med världens sötaste ungar in! Tre styckna på b-ponnier. Jag dooog typ!

Efter ett tag lugnade han ned sig något med det blev inget bra pass eftersom han blir så spänd. Bommarna gick inte heller spec bra. Han var pushig och studsig. Ska därför tillbaka till ridhuset imorgon och göra samma övning, så det sitter lite bättre!! :) Gör om, gör rätt! Så tänker jag (y)

Chels var som sagt grym. Var mest socialträning för henne, men det gick awesome.

Jag och mamma hann inte med Putte och Kexet då vi hade tvättstuga.. Men Jag ryktade Putte eftersom han var ett lermonster! Fick smutsmustach (hur det nu stavas?) och blev lagom skitig i ansiktet efter det.. HAHA. Snyggt!  Synd att jag har en tegelstens telefon nu, annars hade jag kunnat visa er en bild på mig själv med smuts i HELA ansiktet!

Nu ska jag försöka sova, eller iaf snart.. Stallet tidigt imorgon och Kex, Chels och Putt ska longeras på förmiddagen! :))

PUSS/E


mina 3 favoriter

ÄNDRADE PLANER!

Har varit i skogen och plockat grenar och massa tråkigt arbete men väldigt nödvändigt ändå.
Så jag rider bara Dunet och Wizard, sen åker jag till Fanny ikväll, och käkar tacos och myser litegrann bara! UNDERBART!
PUSS/A

Ridhuset

Tänkte åka till ridhuset med Manne och ev Chelsea idag. Med Manne tänkte jag lägga ut tre bommar med 17 meter emellan och jobba honom med att variera galoppen. Det är 4 normala galoppsprång och det är nyttigt för honom att länga/korta galoppen. Skriver mer hur han skötte sig senare.

Om Chelsea åker med kanske vi longerar henne eller så rider jag. Har inte bestämt det än. Tror hon får jobba på lina idag faktiskt.

När vi kommer hem sen ska Putte longeras och Kexet också! :))

nu ska jag äta och sen åka till stallet för andra gången idag :)

PUSS/E


småfula

LÖRDAGENS PLANER!

Idag står det på schemat 3 hästar.
Attention - en kort sväng ut i skogen.
Dunet - Lite arbete på banan, få henne lösgjord, och få en bra galopp.
Wizard -  Trav & galoppbomar, studs, och lösgörande arbete.
PUSS/A

FREDAGEN!!

Ursäkta att jag inte skrev något igår, då vi hade gäster på kvällen.
Och jag för en gångs skull ville vara trevlig och inte sätta mig vid datorn. Hehe skämt åtsido...

Igår jobbade jag 4 hästar.
Började med att rida Quando ut i skogen med mamma.
Det gick jätte bra, det var ganska mycket vatten överallt och jag kan ju säga att det var inte speciellt uppskattat hos Q.

Sedan tog jag in Finaste Attention, planen var att hon skulle få gå ut i skogen.
Men eftersom det blåste så mycket, var hon lite spänd OCH väldigt busig.
Så vi stannade på ridbanan, det kändes säkrast. Hon gick jätte bra, och jag kunde faktiskt styra ganska bra.

Blev faktiskt ett HELT varv i galopp! Duktig poniii/häst

Sedan gav jag hästarna lunch, och mamma gav de vatten.
Och så gick vi in och åt lunch själva också..

Efter det tog jag in Dunet, och mamma tog in sin häst. Vi red ut en sväng i skogen, Dunet var jätte rolig, och när vi red genom en jätte stor vatten pöl, så började hon sparka med ena benet! och så hoppade hon över varje liten gren. Haha hon e sååå söt min fina polle!

När vi kom tillbaka och jag gjort iordning Dunet, tog jag in Wizard.
Hade tänkt att jag skulle longera honom med pesoaselen, men han var för smal, och bukgjorden hade fastnat på ena sidan i hålet så det gick inte och spänna mer, HAHA.

Så jag fick longera honom med gough. Och han gick riktigt fint, och fick arbeta ganska mycket i galoppen.

OTROLIGT gammal bild på mig å Wizard, där hade jag haft honom i typ 3 månader bara!

PUSS/A

slapp dag

Igår red jag både Chelsea och Manne. Manne gick en ganska lugn tur med lite trav och galopp i skogen. Chelsea hade en liten fight med mig. Hon vägrade gå fram vid Widegrens.. Så fick rida hem och hämta mamma när jag insåg att det bara var farligt att fortsätta själv.. Hon vet inte riktigt vad hon gör ju..
Men vi löste det iaf och när det var gjort var hon himla svettig och uppstressad så då skrittade jag hem.

På kvällen kom min fina gamla klass från högstadiet hit på lite poolparty. Riktigt mysigt var det och alla hade det bra! Sedan sov min finfina vän Jennie här.

Idag fick båda vila. Jag hade en liten slappdag iom att det blåste som bara den. Dessvärre har jag ingenstans att jobba mina hästar på marken. Det hade jag uppskattat otroligt mycket! Men så är det. Imorgon blir det ridhuset med iaf Manne. Kan kanske ta med Chels också, men det får vi se :)

Nu sitter jag forever alone i min säng med min hund. Hon är söt och snäll iaf. Mamma är inte hemma så jag äter kräm och flingor till kvällsmat. Har lite chips och godis kvar från igår också. MUMMA.

Nu ska jag mysa med mig själv medan jag är smått ensam.. ADAM, KOM HIIIT!

Puss/E


mysa lite med putte

TRÖTT BRUD HÄR!

Är otroligt trött efter att ha ridit 4 hästar och arbetat en häst från marken.
Och även hunnit att vara inne på sjukhuset..

Om jag ska sammanfatta dagen lite kort, vilket jag gör för orkar inte skriva en massa ord.

Började med att gå ut och hjälpa till i stalllet, och efter frukosten tog jag in Attention, och jag galloperade på henne för FÖRSTA gången! Jätte roligt!

Sedan tog jag in Quando, som är mammas tillridningshäst. Red iallafall honom, och det gick jätte bra!
STOR skillnad sen jag red honom sist..

När Q var färdig tog jag in Vilda, som också är mammas tillridnings häst.. Longerade henne med pesoa sele.

Efter det gav jag hästarna lunch, och åkte med mamma in till sjukhuset..
Tog väl sisådär 5 timmar totalt innan jag var hemma igen.

Väl hemma plockade jag in Dunet och red henne. Hon gick sjukt bra!!

Red även Wizard, hade tänkt longera honom bara men var ganska sugen på att rida ändå. Så, så blev det.
Och det gick väl si sådär, men inte katastrof, och allt klaffade i slutet efter endels lirkande.

Bild på det omtalade täcket jag fick av pappa för ett tag sedan.

PUSS/A

Lasse-träningen

Tänkte skriva om Lasse-träningen som var förra veckan, förlåt att jag inte gjort det tidigare!

Första dagen jobbade vi mest med att få dem att vänta på ryttaren och jobba ordentligt med ryggen. De skulle hoppa igenom med ryggen klokt också. Vi började med att trava över upphöjda bommar och sedan skulle man fatta galopp (i uppförsbacke) och sedan galoppera över en liten kombinaton. Vi gjorde det några gånger och han höjde efter några gånger. Sedan bygde vi på det med att trava över andra upphöjda bommar. När det satt lite bättre lade vi på ett hinder till och ett hinder till och tillslut var det en hel bana. Manne var småtaggad och tyckte det var SÅHÄR kul, så det där med att vänta på mig blev lite jobbigt.. hehe. Men banan gick iaf bra. Han var jättefin och Lasse tyckte han hade bra språngkurva och att jag måste bli noggrannare med att inte lägga honom för stort på hindrena utan att han ska jobba igenom hela ryggen och kroppen i sprången ist för att bli ett streck, som han är bra på. hehe. Var ganska nyttiga övningar för oss då det är vårat problem, att vänta och hinna bli klar innan hindrena. Men Manne var jättefin i kroppen och han kändes mycket bättre än innan vilan, så det var skööönt!

Andra dagen var det banhoppning som gällde. Vi började med att hoppa fram lite och sedan hoppade vi bana direkt. Dock typ 70 cm första varvet, men det var bra. Sedan hoppade vi typ banan 3-4 gånger på olika höjder. Hoppade en bana på typ 1 m på slutet och kombinationen var riktigt kort. Men det kändes bra. Måste jobba med att inte vara så snabb med att gå fram med överlivet i sprången tyckte han och jag håller med till 100 %. ZARAH OCH LISA, TJATA PÅ MIG OM DET! Ja, det var väl det. Skulle också få honom att acceptera bettet mer när jag tar förhållningar och att jag ska möta upp med skänklarna mer än jag gör. Det var nyttigt att få en annan tränares perspektiv på min ridning och vad jag och Manne behöver bli bättre på!

Lägger upp filmen en annan dag, så nu fick ni bara en wall of text! :) Puss på er/E

min man

dåligt

Jag ursäktar så himla mycket för den dåliga uppdateringen.. Men jag LOVAR att skriva idag, eller kanske, om jag hinner! Idag är det full fart. Ska tömköra i 2 h och sedan rida mina och efter det städa och sen möte och efter det kommer det folk hit! Mitt gamla gäng ifrån 9:2a!! :D sjuuukt kul!

PUSS/E


den fina sätts igång nu! :)

RSS 2.0